Blogs van app’SASsist

Hulde aan mijn moeder

Geen reacties

Hulde aan mijn moeder. Niemand leest bij een bestelling op een reclamefoldertje de kleine lettertjes…Behalve mijn moeder. Wat staat er eigenlijk in die kleine lettertjes? En waarom vullen we automatisch alle vragen in?

Lees verder

Wanneer is een DPIA verplicht

Geen reacties

In de AVG wordt vermeld dat in bepaalde situaties een organisatie verplicht is een DPIA uit te voeren. De AP heeft in 2018 vuistregels hiervoor opgesteld. Zo weet iedere ondernemer of een DPIA verplicht is. Of niet?

Lees verder

Privacy in het geding

2 reacties

Ik heb toch niets te verbergen…of toch wel? Er worden steeds meer maatregelen genomen om ons te beschermen tegen boefjes. Hup weg met de privacy! Maakt toch niet uit. Of toch wel?

Lees verder

Waarom testen goed is

Geen reacties

In de praktijk zie je dat er niet altijd goed getest wordt. Er is geen tijd (prioriteit) en aandacht gaat naar business as usual. Het niet testen kan grote gevolgen hebben. Hoe en wat lees je in deze blog.

Lees verder

Bewerkersovereenkomsten in de zorg

Geen reacties

In de zorg is het niet altijd duidelijk wie verantwoordelijk is voor het verwerken van persoonsgegevens. Gevolg is dat er verwerkersovereenkomsten in de zorg worden afgesloten die helemaal niet mogelijk zijn! Onzin of realiteit?

Lees verder

Wat is Angler Phishing?

Geen reacties

Angler phishing is een nieuwe vorm van phishing, waarbij hackers via social media inloggegevens van jou proberen te ontfutselen. Deze manier van phishing wordt door hackers steeds meer gebruikt. Ze misleiden hun slachtoffers om vervolgens hun slag te slaan.

Lees verder

Sas, wat doe je?

2 reacties

Sas, wat doe je? Dat is een van de meest lastige vragen voor mij om te beantwoorden. Meestal kunnen de mensen om mij heen die vraag beter beantwoorden.

Lees verder